Can't run and debug code

Discussions and support about ChibiStudio, the free development environment for ARM.
User avatar
nerdELinux
Posts: 9
Joined: Sat Aug 24, 2019 12:45 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Can't run and debug code

Postby nerdELinux » Mon Aug 26, 2019 3:50 pm

Hi guys,

I'm having problems running and debugging my codes on ChibiStudio.

Thanks in advance,
chibios.png
If others can do it, You can do it better.

User avatar
Giovanni
Site Admin
Posts: 13528
Joined: Wed May 27, 2009 8:48 am
Location: Salerno, Italy
Has thanked: 861 times
Been thanked: 743 times
Contact:

Re: Can't run and debug code

Postby Giovanni » Mon Aug 26, 2019 8:25 pm

No clue, never seen that and that image shows nothing of interest. Make sure to use a standard setup initially, following play-embedded videos usually works.

Giovanni

mikeprotts
Posts: 152
Joined: Wed Jan 09, 2019 12:37 pm
Has thanked: 19 times
Been thanked: 23 times

Re: Can't run and debug code

Postby mikeprotts » Mon Aug 26, 2019 9:59 pm

I'd suggest seeing if gdb works outside of the eclipse environment. The Details button might give more info, but from the screenshot it's not possible to tell if gdb is not being found, or if it is found but has some form of error.

Mike

User avatar
nerdELinux
Posts: 9
Joined: Sat Aug 24, 2019 12:45 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Can't run and debug code

Postby nerdELinux » Tue Aug 27, 2019 8:01 am

Thanks for the reply, yes mikeprotts it's not seeing the gdb... complaining of Cannot run program gdb check the debug settings below
debug2.png
debug1.png
If others can do it, You can do it better.

mikeprotts
Posts: 152
Joined: Wed Jan 09, 2019 12:37 pm
Has thanked: 19 times
Been thanked: 23 times

Re: Can't run and debug code

Postby mikeprotts » Tue Aug 27, 2019 6:45 pm

Did the compile stage run OK, no errors or warnings? That means rebuilding everything, in case something old was left around.

Have you checked that gdb exists and is in a directory that is picked up by the Eclipse settings?

Are you using the standard current ChibiStudio installation, and using the shortcut to launch?

Mike

User avatar
nerdELinux
Posts: 9
Joined: Sat Aug 24, 2019 12:45 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Can't run and debug code

Postby nerdELinux » Tue Aug 27, 2019 7:57 pm

Hi mikeprotts, The code compiled successfully, i will check if gdb exist buh i am using the ChibiStudio Shortcut launch..
If others can do it, You can do it better.

User avatar
nerdELinux
Posts: 9
Joined: Sat Aug 24, 2019 12:45 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Can't run and debug code

Postby nerdELinux » Wed Aug 28, 2019 2:54 pm

It works now, I remained the gdb to arm-none-eabi-gdb

Thanks
If others can do it, You can do it better.

mikeprotts
Posts: 152
Joined: Wed Jan 09, 2019 12:37 pm
Has thanked: 19 times
Been thanked: 23 times

Re: Can't run and debug code

Postby mikeprotts » Wed Aug 28, 2019 7:46 pm

Simple fixes are the best. And thanks for posting that here as it will no doubt help others in the future.

Mike


Return to “ChibiStudio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests